Portfolio Verwey Creatives

Het nut van responsive webdesign.

Media

Responsive webdesign is een veel gehoorde kreet tegenwoordig. Ook wij ontwerpen al onze nieuwe sites responsive. Maar wat houdt dat eigenlijk in?

Responsive staat voor schaalbaar, reagerend op een bepaald formaat. Het houdt in dat een website schaalt naar een ander formaat en weergave als het formaat van waarmee u op de site zoekt anders is. De site is niet alleen goed zichtbaar op een gewone (desktop) monitor die op uw bureau staat, maar ook op een tablet of een smartphone. En dat is wel zo handig.

Verwey Creatives test alle nieuwe sites crossbrowser, oftewel op alle veelgebruikte internet browsers. Dat houdt in dat de nieuw gebouwde website op o.a. Internet Explorer (vanaf versie 9), Firefox, Chrome (De steeds meer gebruikte browser van Google) en Safari (op Apple apparaten).

Het is belangrijk dat een website er uniform uitziet op al deze verschillende browsers. Ook worden onze sites getest op allerlei verschillende veel voorkomende monitor resoluties. Maar soms is er gewoon minder ruimte om de inhoud van een site weer te geven. Maar u wilt uw bezoeker toch de beste beleving en informatie geven op uw nieuwe site. Daar komt responsive webdesign om de hoek kijken.

Responsive op een smartphone betekend bijvoorbeeld dat de grote header (bijvoorbeeld een fotogalerij op de homepage) op de desktop versie, niet verschijnt. En dat een horizontaal menu bovenaan de site nu als een knop wordt weergegeven, die op de mobiele versie verticaal kan uitklappen. Ook vormgevingselementen of “blokken” met informatie en andere inhoud worden onder elkaar gerangschikt in plaats van naast elkaar. Zo kan de bezoeker zonder steeds op een pagina te hoeven inzoomen met de vingers, simpel naar beneden scrollen en de inhoud zo “gestapeld” te zien krijgen.

Voor webdesign t.b.v. tablets en smartphones is niet alleen het responsive aspect belangrijk, maar ook zaken als de onderliggende programmeercode en de laadtijd van de site(pagina). Als je niet op een vaste internetverbinding of Wifi zit, maak je gebruik van je mobiele netwerk (meestal 3G of nu ook al 4G). Ook dan wil je als bezoeker een snelle weergave van de site en in zo min mogelijk clicks de informatie die je zoekt vinden.

Verwey Creatives bouwt dan ook haar sites geoptimaliseerd voor tablet en mobiel gebruik. Slimmere, kleinere programmeercode, lichtere afbeeldingen en geoptimaliseerde, gecomprimeerde pagina’s zijn een klein voorbeeld daarvan.

Een responsive site zorgt voor meer gebruiksvriendelijkheid en dus voor een betere beleving van u site en leidt tot meer clicks. En clicks kunnen beteken: meer aanvragen voor informatie, meer offerte aanvragen of meer bestellingen in uw webshop!

Heeft u nu een statische website, die geen rekening houdt met de schaalbaarheid voor de bezoeker? Dan kunnen wij een responsive website voor u ontwerpen en ontwikkelen.

Heeft u een site waar u al tevreden mee bent qua vormgeving? Dan kunnen wij ook bestaande sites ombouwen naar een responsive site.

Voor vragen of een offerte kunt u contact met ons opnemen.

 

 


Terug naar Blogs