T. 026 - 47.21.898/M. 0615 - 487.487

De meest kennen 360 graden foto’s wel van Google Streetview. De werking en toepassing gebeurt volgens hetzelfde principe . Bij Google Streetview wordt vanaf een rijdend voertuig of zelfs lopend continue 360-graden opnames gemaakt, door een 3D camera gemonteerd boven op een voertuig. Deze opnamen worden met speciale software aan elkaar gekoppeld, zodat er een interactief 3D beeld ontstaat.

Dit principe kunnen wij ook realiseren met een professionele 360 camera. Zowel met foto’s als met video’s. Op deze manier krijg je op een relatief eenvoudige wijze een beleving die tussen foto’s en een VR-beleving in zit.

Een greep uit de mogelijkheden:

 • Toe te passen als aanvulling op traditionele fotografie. Dit levert foto’s op waar de kijker in kan rond kijken in 360 graden.
 • Toe te passen als aanvulling op traditionele videografie. Dit levert video’s op waar de kijker in kan rond kijken in 360 graden. Youtube, Instargram en Facebook ondersteunen overigens dit formaat 360 video’s. Video’s zijn makkelijk met klanten te delen als Youtube link of te plaatsen op de website.
 • Toe te passen om interactieve Tours te maken. Dat houdt in dat er in op bv. Een terrein, in een productielocatie, werkplaats of in een (kantoor) interieur op representatieve punten met de camera een 360 foto wordt gemaakt. Deze foto’s worden m.b.v. speciale software, deze heb en beheers ik ook, tot een tour gemaakt. Je kunt dan bv. Door een fabriek “Lopen” op je scherm en met de muis in 3D rond kijken op dat punt. Er kunnen allerlei interactieve elementen toegevoegd worden in deze 3D wereld, zoals aanklikbare infopunten (voor meer info bij een bepaald element in het 3D beeld), het weergeven van een roteerbaar (2D/3D) detail, het afspelen van een animatie of het weergeven van een webpagina. De klanten kunnen zo een interactieve beleving krijgen van bv. Een productie lijn o.i.d.
 • Dit bovenstaande is uiteraard ook toe te passen voor bv. Een interactieve Tour door een kantoorpand, met allerlei interactieve info-elementen er in verwerkt. 3D video is toepasbaar voor een Tour, waarmee je tijdens het afspelen van de video zelf rond kunt kijken in 360 graden.
 • Mogelijkheid is ook om spraakmakende projecten te fotograferen op diverse representatieve posities, waarbij je ook kunt rondkijken in 360 graden en interactieve (info) elementen, detailfoto’s of 3D details kunt laten op poppen. Deze Tours kunnen zowel als standalone versie gedraaid worden (als download file) als ook geïmplementeerd worden in een website/webpagina.
 • Een extra dimensie is om 360 graden beeldmateriaal toe te voegen aan een VR omgeving. Te denken valt aan een 360 spherische achtergrond/omgeving, waar je bepaalde taken kunt doen of bekijken.
 • 360 foto/videomateriaal rechtstreeks met een VR bril bekijken. Een beleving die levensecht is, alsof je er midden tussen staat.

Om in volgorde te plaatsen qua mogelijkheden en complexiteit:

 • 2D details in CAD of PDF
 • 3D render stills
 • 2D/3D animaties
 • 360 graden interactieve Tours / foto’s en video’s
 • VR omgeving.

Zoals te zien is, zijn de mogelijkheden van 360 techniek bijna onbeperkt en levert deze aanpak een mooie en interactieve beleving op voor de klanten, met een enorme meerwaarde boven gewone 3D afbeeldingen.


Naar multimedia

 

Insta360Pro2